Solisten


Vadim Chaimovich

Vadim Chaimovich
Voorstellingen
2017Huisconcert nr 40: Vadim ChaimovichPiano

Vadim Chaimovich, geboren in 1978 in Vilnius (Litouwen), begon zijn piano-opleiding op vijfjarige leeftijd. Reeds als zevenjarige gaf hij eerste optredens met een kamerorkest binnen de Sovjetunie.
Op zijn 13e won hij de eerste prijs op het internationaal concours "Virtuosi per Musica di Pianoforte" in de Tsjechische Republiek. Dat werd gevolgd door andere prijzen en onderscheidingen bij internationale wedstrijden in Litouwen, Polen en Rusland.
Later werd hij winnaar van de Web Concert Hall International Piano Competition en de Bradshaw & Buono International Piano Competition. Hij werd geëerd met vele internationale beurzen en kreeg in 2003 de Sponsortoekenning van de Stichting Kunst en Cultuur van Dresden.
Vadim Chaimovich gaf concerten in vele Europese landen, Japan en de Verenigde Staten en trad op bij bekende muziekfestivals.
De orkesten waarmee hij heeft samengewerkt zijn o.a.het Litouws Kamerorkest, het Sinfonietta Dresden, de Dortmund Philharmonic, het Filarmonica di Bacau en de Centraal-Duitse Kamer Filharmoni.
Na cd-opnames door Vadim Chaimovich in 2008 en 2010 volgde in 2013 zijn derde live opname, "Contrasts", die twee "Global Music Awards" kreeg.
Vadim Chaimovich's opnamen werden in verschillende films en tv-serie gebruikt, zoals "Killing Time" (2015), "LoveMonkeyChocolatFlowers" (2014 - 2015), "Female Pervert" (2014), "Mob King" (2013), "Waiting for a Stranger" (2011)
Zijn vertolking van de beroemde Nocturne nr.9 van Chopin op YouTube werd door meer dan 40 miljoen muziekliefhebbers aangeklikt en is daardoor het meest beluisterde klassieke muziekstuk op YouTube.