Solisten


Thomas Herrmann

Thomas Herrmann
Voorstellingen
2013Huisconcert nr 33: Thomas Herrmann en Vera LaporevaPiano
2004Huisconcert nr 15: Thomas HerrmannPiano

Thomas Herrmann werd in 1973 te Karlsruhe geboren. Zijn pianostudie volgde hij bij Marton Keönch, Grigory Gruzman en Anatol Ugorsky. Hij rondde zijn opleiding af bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn diploma magna cum laude haalde. Hij volgde verscheidene masterclasses bij o.a. Karl-Heinz Kämmerling, György Sebok, John Perry, John O'Conor, Håkon Austbø, Ton Hartsuiker, Willem Brons, Menahem Pressler en Vladimir Tropp.

Regelmatig geeft Thomas concerten in Nederland (o.a. in het Concertgebouw), België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Zuid-Afrika. Hij maakte radio-opnames voor de Nederlandse Omroep en de AVRO en ook TV-opnames voor de Duitse (ZDF). Ook speelde hij op verscheidene festivals en treedt hij regelmatig solistisch op bij verschillende orkesten in Duitsland.

Sinds 1999 geeft Thomas Herrmann masterclasses op het Conservatorium te Potchefstroom in Zuid-Afrika en sinds kort ook masterclasses voor kamermuziek in Friedrichsdorf.

Thomas Herrmann heeft met veel succes deelgenomen aan diverse concoursen: eerste prijzen bij Jugend Musiziert, prijswinnaar van Junge Ensembles Musizieren (1994), finalist in de Europese Yamaha Wedstrijd (1996), finalist in het Concours International de Musique des Rotary Clubs de Marseille (1997), prijswinnaar van het Internationale Charles Hennen Concours (1996), eerste prijswinnaar van Junge Kunst im Hochstift (2000) en Laureaat van het Pianistenparadeconcours (2002).

Vanaf 2000 is Thomas Herrmann als docent piano verbonden aan het CKC De Meerse in Hoofddorp waar hij sinds vorig jaar hoofd is van de pianosectie.

In 1998 kwam zijn CD uit met live-opnamen (Schumann en Mozart) en in 2002 verscheen zijn solo-CD (Scarlatti, Beethoven, Brahms, Bartok en Schönberg). In 2001 kwam een CD uit met het Erasmus Trio met werken van Schubert en Schnittke.

Al 16 jaar vormen Thomas Herrmann en Vera Laporeva een, zoals die Rheinische Post eens schreef, 'Meisterliches Duo'.