Solisten


Sophiko Simsive

Sophiko Simsive
Voorstellingen
2016Huisconcert nr 37: Sophiko SimsivePiano

In het najaar van 2007 werd Sophiko, 15 jaar oud, toegelaten tot het "Sweelinck Conservatorium van Amsterdam" als jongste leerling. Professor Mila Baslavskaya leidde haar naar een bachelor's degree, waarvoor ze in het jaar 2012, "cum laude" slaagde.
Tijdens haar eerste jaar aan het Conservatorium won ze de eerste prijs op het "Prinses Christina Concours" in Nederland. Bij deze prijs hoorde ook een uitvoering van Beethovens 3e Pianoconcert met het "Residentie Orkest" en een kamermuziek tour in de VS en Canada. In 2008 won ze het "Yamaha Piano Competition" in Amsterdam. Ze speelde een solo-recital tijdens het "Canterbury Festival" in Engeland in 2011 en werd uitgenodigd voor het academie programma van de "International Music Festival van Verbier" in 2013.
In 2015 toerde ze met Eduard Sistek (cello) in de serie "New Masters on Tour" georganiseerd door "The International Holland Music Sessions" en maakte haar debuut in de Carnegie Hall in New York, samen met Kian Soltani (cello). Sophiko speelde 11 solo recitals in Nederland, als finalist van het concours "Nederlandse Classical Talent". Ze won in haar categorie, de "Young Pianist Foundation Competition 2015", waarin ze het 1e Pianoconcert van Liszt speelde, met het "Noord Nederlands Orkest" onder Pieter-Jelle de Boer. Sophiko werd bekroond met zowel de publieksprijs als de prijs voor het verplichte werk van de Nederlandse componist Diderik Wagenaar. Ook op het het "Geertruidenberg Klassiek" festival van 2015 won Sophiko de eerste prijs, evenals de pers prijs. In de loop der jaren heeft Sophiko deelgenomen aan masterclasses bij pianisten als Dmitri Alexeev, Dmitri Bashkirov, Boris Berman, Pascal Devoyon, Klaus Hellwig, Ferenc Rados, Jacques Rouvier, Jean-Yves Thibaudet en Lilya Zilberstein.
Ze vervolgt momenteel haar studie bij professor Jacques Rouvier voor haar master in de "Universität der Künste" in Berlijn.