Solisten


Selen Apaydin

Selen Apaydin
Voorstellingen
2012Huisconcert nr 31: Selen ApaydinPiano

Selen Apaydin (1985) studeerde in Turkije bij Mehmet Okonsar voordat ze haar studie vervolgde bij Aquilles Delle Vigne aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In 2006 behaalde ze haar Bachelor diploma en in 2009 studeerde ze cum laude af. Ze zette haar studie voort in Parijs, aan 'La Schola Cantorum'. Tijdens haar studie kreeg ze de kans om met verschillende wereldberoemde pianisten samen te werken zoals Jean Bernard Pommier en Choong Mo Kang.
Ze werd op 24-jarige leeftijd gevraagd als gastdocent/pianist aan het Codarts Conservatorium. Door haar succes als solist en als lid van het Apaydin Trio wordt ze door de Turkse en Nederlandse pers wel omschreven als 'cultureel ambassadeur'.
Tevens trad zij op in een aantal prestigieuze concertzalen zoals het Concertgebouw, Berliner Philharmonic Hall Kamermuziek, de Doelen, Wiener Saal en vele andere. Ook werd zij uitgenodigd om op te treden op festivals: International Music Festival Ankara, Skrjabin Marathon, Doelen Trance Music Festival en het Orlando Festival.

Haar speciale voorkeur gaat uit naar de hedendaagse muziek. Zo heeft ze werken op haar repertoire staan van Cage, Takemitsu, Schat, Reich, Ten Holt, Delanoff, Loevendie en Klaas de Vries. Deze muziek verrijkt haar klankwereld door de onverwachte combinaties van verschillende instrumenten.
Als jong talent werd Selen Apaydin gevraagd op te treden in een aantal televisie-en radioprogramma's. Hiervan zijn opnames gemaakt: 2008 - Live Recording - Piano Marathon van de Doelen, 2008 - Live Recording- Modern Arts Center Ankara.