Solisten


René Maurer

René Maurer
Voorstellingen
2017Huisconcert nr 39: René Maurer en Samuel Tamarit OteroPiano
2006Huisconcert nr 19: René Maurer en het Amphion TrioPiano

René Maurer studeerde achtereenvolgens bij Ton Hartsuiker en Alan Weiss aan het conservatorium van Utrecht en bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn studie kreeg hij een beurs aangeboden om zijn studie voort te zetten bij Eugen Indjic in Parijs. Hij vormt een vast duo met de vioilist Samuel Tamarit Otero.

Samuel Tamarit Otero genoot een groot deel van zijn opleiding in Spanje. Hij studeerde aan het Conservatorium vna Lucena en aan het Manuiel Carra Conservatorium van Malaga bij o.a. Antonio Torés en Ará Vartanian. In Nederland studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium bij o.a. Keiko Wataya en in Utrecht bij Chris Duindam.

Beide musici ontmoetten elkaar 5 jaar geleden als docent aan het Houtens Muziek Collectief.

Nadat hun leerlingen verschillende keren met elkaar samenspeelden werd het tijd dat ook de twee docenten het podium gingen delen! Het luisteren naar elkaars muzikale drijfveren bleek een mooi en oneindig proces. In deze jaren hebben ze elkaar muzikaal steeds beter leren verstaan. Samuel en René streven ernaar de muziek zoveel mogelijk op het moment zelf te laten ontstaan. Afspraken die gemaakt worden tijdens repetities mogen nooit de spontaniteit van het musiceren in de weg staan.
Het duo koos de monumentale sonate van César Franck als musikaal hoofdgerecht. Een werk vol geheimen, die Samuel en René tijdens de vele repetities hebben ontrafeld.