Solisten


Omar Sanchez

Omar Sanchez
Voorstellingen
2001Huisconcert nr 9: Omar SanchezPiano

Omar-Jonatás Sánchez Mártil werd geboren in Madrid in 1977. Hij begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen en studeerde onder leiding van professor Almudena Cano aan het Real Conservatorio Superior de Musica te Madrid waar hij in 1999 afstudeerde. Hij nam deel aan diverse master-classes, gegeven door o.a. Boris Bergman (Yale), Rita Wagner (Budapest), Frank Mol (Amsterdam), Peter Bithell (Londen) en Edith-Grosz (Amsterdam).
Hij concerteerde als solist en in een kamermuziek-ensemble te Madrid, Albacete, Leon, Salamanca, Den Haag, Hilversum en Almere.

In 1995 behaalde hij de tweede prijs in het 8e Pianoconcours in Toledo en in 1998 eindigde hij als eerste in het Pianoconcours Spaanse Muziek te Madrid. In 1999 werd hij onderscheiden met de muziekprijs "Ko Hartman" voor jonge talenten, ingesteld door de gemeente Almere.

Gesponsord door het Spaanse Ministerie van Cultuur en Onderwijs werd hij aangenomen bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij onder leiding van Rian de Waal de tweede fase van de studie voor pianosolist deed.