Solisten


Olga Mustafaeva

Voorstellingen
2013Huisconcert nr 32: Olenjka Mustafaeva en Bernhard TouwenPiano

Olenjka Mustafaeva werd geboren op 12 juni 1979 in Sint-Petersburg. Ze begon toen ze 4 jaar was piano te spelen. Ze werd winnaar van de eerste Tchaikovsky Leningrad Wedstrijd voor jonge pianisten toen ze 10 jaar oud was.
In 1992 werd ze toegelaten op het Muzieklyceum van het St. Petersburg Conservatorium en kreeg er les van de beroemde professor Marina Wolf. Ze reisde door Engeland en de Verenigde Staten. Olenjka studeerde verder aan het Rimsky Korsakov Conservatorium in St. Petersburg. Ze gaf concerten op diverse podia in
St. Petersburg, maar ook in Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. In 1999 werd ze winnaar van de 'Speciale Liszt-Prijs' in Duitsland en behaalde ze de 1e prijs van het Chopin Concours in St. Petersburg. In 2002 beëindigde ze haar studie en nam deel aan een 'post-graduate' studie bij Professor Stanislav Igolinsky.
In Nederland trad ze op veelvuldig op en studeerde voor een 'Masters degree' aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 2010 ontving ze haar diploma. Ook volgde ze 'master classes' bij Lazar Berman en Peter Waas (Duitsland), Leon Fleischer en Antonio Barobi (VS), en Vladimir Tropp en Geoffrey Madge (Nederland). In 2012 volgde een succesvol optreden in de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.