Solisten


Martijn van den Hoek

Martijn van den Hoek
Voorstellingen
20052e Lustrum: Martijn van den HoekPiano

Martijn van den Hoek studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Gert van der Steen en Istvan Hajdu en voltooide zijn studies in Moskou, Budapest en New York. Daar studeerde hij o.a. bij Josef Raieff, een der laatstlevende leerlingen van Alexander Siloti, die zelf nog les heeft gehad van Franz Liszt. Hij won vele prijzen in diverse internationale concoursen, waaronder het Franz Liszt concours 1986 en de Nederlandse Muziekprijs 1987. Hij trad over de hele wereld op als solist met gerenommeerde orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest.

Zowel als solist als in de kamermuziek is hij bijzonder actief. Zijn optredens zijn in heel Europa, zelfs in Japan en China op radio en TV uitgezonden. Er zijn meer dan 20 CD's van hem verschenen. Zijn brede repertoire omvat 50 pianoconcerten en meer dan 50 verschillende soloprogramma's.

Van 1987 tot 1995 was Martijn docent in Wenen, eerst aan de muziekacademie en later aan het conservatorium. Vanaf herfst 2002 is hij verbonden aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Martijn heeft daarnaast het zomerfestival Musik Zentral in Bad Aussee (Oostenrijk) geïnitieerd. Sinds vijf jaar worden daar cursussen, workshops en lectures gehouden in een zo breed mogelijk palet van kunstvormen. Daarmee heeft hij een voor Europa unieke leermogelijkheid opgezet, specifiek bestemd voor hoogbegaafde studenten.

In juli 2001 organiseerde hij in Athene concerten met als thema de Griekse filosofie. Daarvan is een CD verschenen in 2002 met een boekwerk van zijn hand.