Solisten


Mara van Pommeren

Mara van Pommeren
Voorstellingen
2007Huisconcert nr 22: Mara van PommerenPiano

Mara van Pommeren begon haar opleiding op 5-jarige leeftijd bij Clara Kappers, van wie ze les kreeg volgens de Suzuki-methode. In 1994 ging zij naar het Noord Nederlands Conservatorium. Ze studeerde reeds gedurende 5 jaar tijdens haar middelbare school in de vooropleiding. Mara begon haar conservatoriumstudie bij Akke Ferguson en studeerde daarna een lange periode bij Paul Komen bij wie ze in februari 2004 met een 9,5 afstudeerde. Tijdens haar studie volgde zij ook lessen bij o.a. Tamara Poddoubnaya, Bart van Oort, Håkon Austbø en Klára Würtz. Sinds september 2005 vervolgt zij haar studie bij Martijn van den Hoek aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Mara is een zeer veelzijdige pianiste. Ze speelt diverse stijlen van klassiek tot hedendaags. Naast het solorepertoire speelt zij regelmatig kamermuziek. Diverse malen speelde ze met orkest met werken van Mozart, Gershwin en Saint-Saëns. Zij gaf optredens zowel in grote zalen, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en Schouwburg De Lawei in Drachten, als in kleine zalen en huiskamers (o.a. voor Stichting Kunst in de Kamer).

In 2007 nam Mara het initiatief tot een bijzonder project voor eenhandige pianisten, waarbij onder andere een stuk voor zeven linkerhanden van de Bulgaar Dimitar Christoff werd uitgevoerd.
Op dit moment is Mara naast haar werk als pianiste ook actief als pianodocente.
In kamermuziekverband werkt zij onder meer samen met de violiste Joanna Westers.