Solisten


Ilona Timchenko

Ilona Timchenko
Voorstellingen
2004Huisconcert nr 16: Ilona TimchenkoPiano

Ilona Timchenko is in Rusland geboren, gaat al op jeugdige leeftijd naar de muziekschool en studeert piano en compositie aan het fameuze conservatorium van Moskou. In 1998 levert zij als componist een bijdrage aan het Festival van Moderne Muziek in Avignon. In dat jaar treedt zij ook op als piano-duo met Mark Lubotsky. In 1998 and 1999 volgt zij International Holland Music Sessions bij Lasar Berman, Gyorgy Sandor and Abbey Simon. In de daaropvolgende jaren krijgt zij diverse lessen van Michel Beroff en Bart van Oort.

Vanaf 1999 tot 2003 studeert zij aan het Noord-Nederlands Conservatorium bij Prof. Gold waar zij cum laude slaagt. Sinds 2002 is Ilona lid van het Stella Piano Trio.

In de loop van haar carrière heeft zij vele internationale prijzen gewonnen, waaronder in 2002 de tweede prijs van het Liszt concours in Utrecht. Daar won zij bovendien zowel de persprijs als de Tros-publieksprijs!

Ilona Timchenko is een veelzijdig musicus: haar repertoire reikt van Barok tot hedendaagse muziek. Zij treedt regelmatig op in Rusland en in veel West-Europese landen, zowel solo als met orkest, zoals het Radio-Philharmonisch Orkest, het Noord-Nederlands Orkest en vele buitenlandse orkesten.

Momenteel woont Ilona in Spanje en volgt zij lessen bij Rian de Waal en Lasar Berman.