Solisten


Frans Douwe Slot

Frans Douwe Slot
Voorstellingen
2011Huisconcert nr 29: Frans Douwe SlotPiano

Frans Douwe Slot (1983) kreeg zijn eerste lessen toen hij 6 jaar oud was. Hij volgde lessen bij diverse leraren en werd tenslotte toegelaten tot het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen. Hij studeerde daar in de vooropleiding bij de pianiste Klara Würtz, die gedurende de eerste twee jaar zijn docent was. Hij sloot zijn Bachelor in Groningen 'cum laude' af onder leiding van Tamara Poddubnaya en Nata Tsereli.
In 2008 heeft hij zijn 'Master of Music' aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht 'cum laude' afgesloten. Hij volgde daar zijn lessen bij de gerenommeerde Klara Würtz.
In 2009 heeft hij zijn laatste ervaringen opgedaan aan de Liszt Ferenc Academy of Music in Boedapest, bij prof. Szokolay Balázs.

Vanaf 2002 heeft Frans Douwe met succes meegedaan aan nationale en internationale concoursen. Hij won meerdere prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. In Bulgarije ontving hij in 2002 de eerste prijs tijdens een internationaal concours 'Hopes, Talents, Masters'. Hij won de tweede prijs op het Schubert concours in Bulgarije en samen met de cellist Sietse-Jan Weijenberg won hij in Sint Petersburg een derde prijs op het Maria Yudina Festival.
Hij soleerde met de pianoconcerten van Schumann (eindexamen orkest) en Grieg (Fries Jeugd Orkest). Beide keren onder leiding van Theo Brouwer in de Harmonie in Leeuwarden.

Frans Douwe Slot treedt zowel in Nederland als in het buitenland op. Hij gaf onder andere concerten in Duitsland, Rusland, Hongarije, Bulgarije en Guatamala.