Solisten


Evgeni Mikhailov

Evgeni Mikhailov
Voorstellingen
2006Huisconcert nr 20: Evgeni MikhailovPiano

Evgeni Mikhailov werd in 1973 geboren in de Russische plaats Izhevsk en groeide op in een muzikale familie. Van 1991 tot 1996 studeerde hij aan het Staats­conservatorium in Kazan waar hij direct na afloop van zijn studie zelf ging lesgeven. Daarnaast volgde hij een postuniversitaire studie van 2 jaar aan het Staatsconservatorium van Moskou.

Hij won vele prijzen in Russische en internationale pianocompetities. Zo werd hij prijswinnaar van o.a. het 9e Safonov pianoconcours in Kislovodsk (1993), het 1e Scriabin concours in Nizhny Novgorod (1995), het 1e Eriksson concours in Zweden (1996), het 21e Pozzoli piano­concours in Italië (1999) en het Rachmaninoff pianoconcours in Los Angeles (2002).

In Juni 1995 werd hij gevraagd om het pianoconcert van Scriabin uit te voeren met het Deutsche Symphonieorchester Berlin onder leiding van Vladimir Ashkenazy. In September 1995 speelde hij Prometheus van Scriabin samen met het Russische Nationale Orkest onder leiding van Michail Pletnev bij muziekfestivals in Duitsland en Zwitserland. Sinds november 1997 treedt hij regelmatig op als solist bij de Staatsfilharmonie van Moskou.

Hij werd uitgenodigd om te spelen op festivals en gaf honderden concerten in Rusland, Noorwegen, Polen, Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, VS, Mexico, Zuid-Amerika en Hong Kong. Hij ontving vele prachtige recensies van zijn optredens en vaak werd hij uitgenodigd om terug te komen.

In 1998 nam Evgeni twee Melodiya-CD's op met de 10 piano­sonates van Scriabin, waarover lovende kritieken verschenen. Inmiddels heeft hij een enorm repertoire opgebouwd, waaronder veel bekende pianoconcerten.