Solisten


Daria van den Bercken

Daria van den Bercken
Voorstellingen
2005Huisconcert nr 17: Daria van den BerckenPiano

Daria van den Bercken begon al op tienjarige leeftijd aan de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja. Sinds 1997 studeerde zij bij dezelfde docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

In 2002 sloot zij de 1e fase succesvol af en eind 2004 behaalde zij haar Masters diploma bij Naum Grubert. Tijdens haar studie werd zij door een beurs van de Rotary Foundation in staat gesteld om een jaar lang lessen te volgen aan de Indiana School of Music. Als een van de weinige Nederlandse pianisten werd zij daar student van Leonard Hokanson en Menahem Pressler, de pianist van het befaamde Beaux Arts Trio.

Naast haar studie volgde Daria masterclasses bij György Sandor, Vassily Lobanov, Lazar Berman, Jerome Lowenthal, Christian Zacharias, Murray Perahia, Claude Frank, Vladimir Tropp, Willem Brons en Alicia de Larrocha.

Zij won prijzen op diverse concoursen - onder meer eerste prijzen op het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en het Concours van Stichting Jong Muziek­talent Nederland - en gaf concerten in binnen- en buitenland: Parijs, Londen, Japan en de Verenigde Staten.

Van haar spel zijn radio-opnames gemaakt voor onder andere de TROS, AVRO en Radio Rijnmond.

Daria is niet alleen met solospel actief. Zij geeft regelmatig kamermuziekconcerten o.a. met strijkers en zangers. Het komende seizoen zal zij recitals verzorgen op de tien belangrijkste podia van Nederland tijdens de serie Het Debuut van de JCP-stichting.