Solisten


Cynthia Liem

Cynthia Liem
Voorstellingen
2009Huisconcert nr 24: Cynthia LiemPiano

Cynthia Liem (1987) kreeg haar eerste pianolessen van Oeda van Duivendijk-Kranenborg. Hierna had ze pianoles bij Margreeth Kuyvenhoven.
Zij heeft met succes aan verschillende concoursen deelgenomen en won prijzen op de Maassluise Muziekweek (1995) en het Kijkduin Pianoconcours (2000 en 2001), was halve finalist op de Rotterdamse Pianodriedaagse (1999) en was in 2001, 2002 en 2004 laureaat van het Prinses Christina Concours, waardoor ze recitals mocht geven op verschillende locaties in Nederland.

In 2001 kende het Prinses Christina Concours haar een beurs toe voor de juniorenklas van het Rotterdams Conservatorium. Hier studeerde ze bij Michael Davidson. Vervolgens deed ze succesvol toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel de hoofdvakopleiding piano volgt bij Rian de Waal. Daarnaast heeft ze masterclasses gevolgd bij verschillende pianisten, waaronder Daniël Wayenberg, Willem Brons, Wibi Soerjadi, David Kuyken, Tamara Poddubnaya, Paul Komen en Håkon Austbø.

Buiten solowerk speelt Cynthia ook graag kamermuziek, waarbij zij regelmatig duoklas-coaching heeft gekregen van Hans Eijsackers en Han-Louis Meijer. Ze vormt een duo met sopraan Katrien Nauwelaerts en een pianotrio met violiste Emmy Storms en cellist Ephraim van IJzerlooij. Haar pianotrio werd op de Peter de Grote Summer Academy 2008 onderscheiden met de Labberté Hoedemaker Prijs.