Solisten


Caspar Vos

Caspar Vos
Voorstellingen
2016Huisconcert nr 38: Caspar VosPiano

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het Artez-conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier haalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.

Caspar won verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen:

In 2015 werd Caspar geselecteerd als een van de vier finalisten voor 'The Duch Classical Talent Award 2016/2017'.
Verder won Caspar Vos prijzen bij het Prinses Christina Concours en was hij finalist tijdens 'The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music Competition' in Lodz, Polen.

In 2011 soleerde Caspar met het Amsterdams Conservatorium Orkest onder leiding van Ed Spanjaard in het eerste pianoconcert van Prokofjev. Deze uitvoering werd op Radio 4 uitgezonden. Caspar heeft daarnaast meerdere malen live opgetreden voor radio en tv.

In 2016 werd Caspar uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste Internationale Medtner Festval gehouden in London. Hij sloot het festval succesvol af door Medtners beruchte 'Night Wind' sonate te spelen.

Caspar volgde masterclasses bij onder anderen Dimitri Bashkirov, Nikolai Lugansky, Severin von Eckardstein, Pavel Nersessian, Matti Raekallio, Denis Pascal, Malcolm Bilson, Noam Greenberg en Pascal Devoyon. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan verschillende cursussen en festivals. Zo speelde hij al meerdere keren op het Internationale Kamermuziekfestival Schiermonnikoog en gaf hij samen met vermaard contrabassist Duncan McTier een concert tijdens het Aurora Festival in Zweden.