Solisten


Alexandra Kaptein

Voorstellingen
2023Huisconcert nr 45: Alexandra KapteinPiano

Alexandra Kaptein (1999, Nederland) begon op vijfjarige leeftijd met pianolessen. Toen ze zes was, won ze al haar eerste prijs op een pianoconcours in Duitsland. Dit was het begin van een lange reeks van nationale en internationale succesvolle pianoconcoursen door heel Europa, waarbij ze diverse prijzen in de wacht sleepte.

Alexandra neemt deel aan vele masterclasses en muziekfestivals in Griekenland, Italië, Polen en Duitsland en treedt op in soloconcerten in Nederland en Duitsland.

In 2020 studeerde Alexandra cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Momenteel doet ze haar masteropleiding piano bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is ze in 2020 ook nog begonnen aan een de Pre-Master Theorie der Muziek.

Franz Liszt en zijn muziek zijn een grote passie van Alexandra. De afgelopen jaren nam ze deel aan beide Internationale Franz Liszt concoursen in Weimar en Utrecht. In oktober 2022 is ze bestuurslid geworden van de Franz Liszt Vereniging in Nederland.

plaatje Alexandra1